Mtb kalender 2012

Op de MTB Kalender 2012 staan alle toertochten die in 2012 verreden zijn. Veel van deze toertochten zullen ook in 2013 weer georganiseerd worden. De meeste mountainbikeverenigingen organiseren jaarlijks in hetzelfde weekend een toertocht. De MTB kalender 2012 zal dan ook niet veel afwijken van die van 2013.

MTB Kalender 2012

In 2012 zijn er veel toertochten verreden in Nederland. Een mountainbike toertocht is vaak tussen de dertig en vijftig kilometer lang. Toertochten worden door het hele land georganiseerd, vooral in de bosrijke en heuvelachtige provincies Noord-Brabant en Limburg is er elk weekend wel iets te doen. Ook wordt er door Nederlandse mountainbikers vaak uitgeweken naar toertochten in België.

MTB Toertochten

Zoals je op de MTB Kalender 2012 kunt zien worden toertochten voornamelijk in het weekend verreden. Zondag overdag is het meest populaire moment voor een toertocht. Ook ‘s avonds worden er toertochten georganiseerd. Bij een avondtoertocht wordt de route door de organiserende mountainbike vereniging verlicht. Zo is de lichtjestocht in Esbeek één van de populairste toertochten die je op de MTB Kalender 2012 ziet staan. Deze route is spectaculair verlicht en wordt jaarlijkse door vele mountainbikers bezocht.

Praktische informatie MTB Kalender 2012

De meeste toertochten hebben een limiet wat betreft het maximum aantal deelnemers. Wanneer u op de MTB Kalender 2012 dus een route ziet staan waaraan u wilt deelnemen is het aan te raden meteen op te zoeken wanneer de inschrijving voor 2013 van start gaat. U kunt dan ook kijken hoe snel de deelnamelimiet vorig jaar bereikt was. Zo krijgt u een indicatie van hoe vroeg u zich moet inschrijven.

Voorbereiding MTB Toertocht

Wanneer u besloten heeft deel te nemen aan een MTB Toertocht kunt u zich gaan voorbereiden op deze tocht. Wanneer de tocht bijvoorbeeld in de avonduren verreden gaat worden is het verstandig uw fiets te voorzien van goede verlichting. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een extra paar batterijen meeneemt. Daarnaast is het meenemen van een klein reparatiesetje en fietspomp aan te raden. Ook is het aan te raden reflectoren te bevestigen tussen de spaken van uw wielen. Dit soort mountainbike accessoires koopt u makkelijk en snel op online fietsenwinkel. In deze online fietsenwinkel vindt je naast fietsverlichting ook fietskleding en onderdelen voor je mountainbike.

Aanbiedingen

Trek Mountainbike Disc 4900

De Trek Mountainbike Disc 4900 is een zeer betaalbare mountainbike.

Van € 999,-
Nu € 899,-

Trek Mountainbike Elite Carbon

Deze Trek mountainbike heeft een frame van carbon en is afgemonteerd met Shimano.

Van € 2.299,-
Nu € 2.099,-